Започва изграждането на канализация, необходима за отводняването на разширението на бул. „Тодор Каблешков“

От неделя, 21 април 2019 г., започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“, район „Триадица“. Изпълнението на канализацията е важно за отводняване на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, чието строителство ще стартира след завършване на отчуждителните процедури. Булевард „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния ринг и изграждането му ще позволи извеждането на автомобилния трафик от центъра на столицата.

"Канализационният клон е важен както за кв. “Кръстова вада“, така и за „Манастирски ливади“. Създадена е временна организация на движението на етапи, като движението няма да се затваря. Ще има само стеснения на движението" –съобщи кметът на район „Триадица“ Николай Терзиев.

С цел да не се затваря изцяло движението по време на строителните дейности обектът ще се изпълнява поетапно съгласно одобрена организация на движението.

817-те метра от първия етап на канализационния клон по ул. „Хенрих Ибсен“ (ул. „Сребърна“) и ул. „Никола Крушкин-Чолака“, в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до преливна шахта 1 в м. „Кръстова вада-запад“, ще се изградят на десет части. За по-бързо придвижване Столична община препоръчва следните алтернативни маршрути:

  • За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и от там по ул. „Тодор Каблешков“;
  • За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“;
  • За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.
19.04.2019