Започнаха текущите ремонти на улиците след зимата

Заместник-кметът Дончо Барбалов днес провери работата на фирмите по поддръжка на пътните настилки в столицата.

„В началото на седмицата кметът Йорданка Фандъкова разпореди на фирмите, ангажирани с поддръжката на пътната настилка, да започнат активна работа. През зимата също се правиха аварийни ремонти на отделни места, със студена смес. Сега вече времето позволява полагането на асфалт, асфалтовите бази работят и Столична община очаква от фирмите да използват всеки сух и топъл ден, за да работят.

За текущи ремонти през тази година в бюджета на София са заделени близо 38 млн. лв., а за основни ремонти по Капиталовата програма са предвидени 63,2 млн. лв.“ – съобщи зам.-кметът Барбалов.

На ул. „Русалка“ в район "Оборище" се подменя асфалта на компроментираната част от пътното платно. По данни на фирмите днес се работи на общо 49 улици в 19 столични района – "Слатина", "Красна поляна", "Горна баня", Мировяне, Мало Бучино, "Средец", "Лозенец", "Триадица", "Сердика", "Оборище", "Подуяне", "Илинден", "Възраждане", "Връбница", "Надежда", "Младост", "Студентски", "Панчарево", "Изгрев".

На някои места се прави подготовка за асфалтиране или вече се асфалтира. Ремонтират се тротоарни настилки, полага се пътна маркировка, монтират се антипаркинг колчета, сменят се предпазни огради и т.н.

Един от основните ремонти, които предстои да започнат през март, е на ул. „Каменоделска“. Там ще се извършва реконструкция на трамвайното трасе, изграждане на колектор на "Топлофикация". Строителите обещават да приключат до края на август. Трамваите няма да се движат по "Каменоделска" в този период. Ще бъде осигурен автобусен превоз.

07.03.2019