Започна тестването на работещите в „Социалния патронаж“

 

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова днес започна тестването на работещите в „Социалния патронаж“.  Това са социални работници, санитари и шофьори, общо 200 човека, които всекидневно доставят храна по домовете на 1 500 души. Днес проби се взимат в специално създаден изнесен пункт във Втора градска болница, а в понеделник в изследванията се включват Първа градска болница и 12. ДКЦ.

След социалните работници ще бъдат тествани и служителите на "Общинска полиция". Столичната община използва тестовете, с които са изследвани служителите на МВР.

Излязоха и резултатите от PCR тестовете на лекарите и медицинския персонал на Пета градска болница. От тествани около 400 души всички проби са отрицателни и лечебното заведение започва да функционира от утре – 11 април. Здравното заведение беше затворено на 23 март поради случаи на пациенти и медицински персонал с COVID- 19.  В момента в Пета градска болница се подготвя за разкриване отделение за лечение на пациенти с коронавирус. 

Предстои изследване на всички лекари, сестри, санитари и лаборанти от Втора градска болница, които работят на първа линия в отделението за лечение на COVID-19. Общо 66 човека ще бъдат изследвани през следващата седмица с PCR тестове.

10.04.2020