Започна ремонт на пътното платно на бул. “България“, възстановено е движението на трамвай № 7

Възстановено е движението на трамвай № 7 по бул. “България“, след като беше ремонтиран участъкът в кръстовището на бул. “България“ и бул. “Акад. Иван Гешов“.

От 12 август започна ремонт на пътното платно на бул. “България” между бул. "Акад. Ив. Гешов” и бул. “Гоце Делчев”. В момента се извършва фрезоване на старата настилка на пътното платно в посока “Бояна”. След това започва полагането на хидроизолация на подлеза на спирка пл. “Ручей”. Като алтернативни маршрути шофьорите могат да използват за движение бул. "Черни връх” и бул. "Цар Борис III”.

За изграждане на нови трамвайни релси от 13 август е затворено кръстовището на ул. “Граф Игнатиев” и ул. “Г. С. Раковски”. Тролей № 9 преминава по бул. “Васил Левски” до началото на септември, когато трасето на трамваите трябва да е завършено.

Възстановено е движението на кръстовището на Ректората при Софийския университет, което в рамките на 48 часа в събота и неделя бе затворено за ремонт и цялостно преасфалтиране. От 13 август започна фрезоване на пътната настилка в участъка от бул. “Васил Левски“ от Ректората в посока паметника на Апостола, като движението се извършва двупосочно в едната пътна лента, а след това ще се прехвърли в другото пътно платно.

От 13 август започна и ремонт на бул. „Арсеналски“ между бул. „Черни връх“ и бул. „Петко Каравелов“, където се ремонтират тротоарите и движението е само стеснено.

 

13.08.2018