Започна пролетният залесителен сезон на Новата гора на София

Заедно с кмета Йорданка Фандъкова в засаждането се включиха много доброволци.

"Тази събота, 31 март, започва пролетният залесителен сезон на Новата гора на София. Тя се намира в кв. „Суходол“, в близост до старото депо за отпадъци, което рекултивираме". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с доброволци участва в засаждането днес.

Засаждат се фиданки от цер, липа и акация.

Целта ни е до края на годината да засадим 120 хил. дървета. Миналата година заедно с над 1000 доброволци засадихме първите 12 000 дървета.

До мястото може да се стигне с автобус 56А.

"Това е новият зелен клин, който ще допринесе за по-чистия въздух в града. Залесяването на общински земи не е спирало и тази година. ОП „Земи и гори” ще засади още около 200 декара допълнително. Миналата година по идея на зам.-кмета Йоана Христова започнахме проекта Новата гора. Другата програма на общината е „Моята зелена детска градина и моето зелено училище”, по която ще засадим 500 дървета", каза също Фандъкова.

Сметището в Суходол се рекултивира. Устойчивата зелена политика е спиране на депонирането на отпадъци, след като изградихме съвременни инсталации за преработване на битовия отпадък.

И тази година продължават инициативите за залесяване и обновяване на парковете в София.

31.03.2018