Започна V юбилейно издание на Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България

Старт на Лидерската академия  бе даден от кмета на София Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата. „Едно от най-ценните качества на Лидерската академия е средата и общуването. Поздравявам 40-те участнички и им пожелавам успех“ – каза в приветствието си г-жа Фандъкова. Тя поздрави и Съвета на жените в бизнеса в България, който, по думите ѝ, обединява прекрасни жени – лидери, които показват на цяла Европа, че българките имат много качества и че жените могат ефективно да ръководят компании.

Йорданка Фандъкова, която е първата жена кмет на София, обясни, че усеща различно отношение заради това че е жена единствено по време на предизборна кампания, но не и в ежедневната ѝ работа, когато от нея се очаква да се справя с трудностите и да разрешава проблеми.

Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, също приветства участничките във високопрофесионалната програма.

Тази година измежду стотиците кандидати бяха подбрани 40 дами, които ще участват в престижната обучителна програма. На церемонията присъстваха участнички и в минали издания на Лидерската академия, членове на Съвета на жените в бизнеса , партньори и приятели на Академията.

Програмата тази година е обогатена до 7 модула, а обучителите идват от компании като УниКредит Булбанк, НРЕ, HILL International, Престиж 96, SAP България, All Channels. Професионалният подбор на дамите от петото издание на Лидерската академия е реализиран от ЧЕЗ България.

Лидерската академия е напълно безплатна за участничките в нея. Тя е насочена  към дами от малкия и среден бизнес. Фокусът ѝ е подобряване на лидерските и мениджърските умения, които да подпомогнат израстването на участничките и кариерното им развитие.

 

27.09.2018