Замeстник-кметът по екология Йоана Христова засади рози в двора на 74-то училище

Ден преди цветница, със засаждане на 30 рози беше отбелязана 30-тата годишнина от създаването на 74 СУ „Гоце Делчев“ в район „Връбница“. Училището е известно с активния си ученически Еко-клуб, както и с основаването на единствения по рода си ученически Еко парламент. Инициативата е част от Пролетното почистване на София и в нея участие взе и зам.-кметът по екология на СО Йоана Христова, заедно с представители на Столичния инспекторат, който осигури цветята.

„Високо оценявам екологичната инициативност във вашето училище. Искаме да имаме по-зелен град, да имаме по-чисти въздух и вода, искаме да запазим разнообразието от животни и дървета. Всичко това може да стане само и единствено, ако и когато го правим заедно. Надявам се повече училища да последват примера ви и да оценят необходимостта от създаване и развитие на екологична култура в младите хора“, отбеляза Христова.

Повече информация за събитията, които са част от Пролетното почистване и кампанията „София чисти“, можете да следите на сайта на столичния инспекторат или във фейсбук страницата на кампанията, както и с #СофияЧисти.

07.04.2017