Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова ще приготвя коледна баница с деца от социални услуги

Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова ще приготвя традиционни коледни ястия заедно с деца и младежи от социални услуги. Кулинарната работилница е под надслов: „Коледата е възможна“ и се провежда по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Инициативата е част от Националната кампания на ОПРЧР „Мисията е възможна“, свързана с популяризирането на реформираните услуги в грижите за деца, т.нар. процес на деинституционализация.

Опит и вдъхновение на децата ще предаде популярният готвач Шеф Манчев. Целта е да се пресъздаде празничната суматоха в кухнята в навечерието на Коледа за приготвяне на традиционната българска баница.

Кулинарната работилница ще се проведе на 14 декември (събота) от 10:00 часа в Дневен център „Св. Марина“ в гр. София на адрес: ж.к. „Сердика”, ул. „Гюешево” (на ъгъла с ул. "Хайдут Велко") и в него ще се включат деца от социални заведения в София, представители от различни институции и родители. На събитието ще присъства и г-жа Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика.

 

13.12.2019