Заместник-кметът на София Евгени Крусев провери ремонта на ул. "Боряна"

На 18 април 2017 г. започва вторият етап на ремонта на улицата между ул. "Народно хоро" и ул. "Любляна". Ремонтът включва подмяна на старата павирана настилка с нова асфалтова, изпълнение на нова пътна основа, нови бордюри, осветление и тротоари.

Приключва първият етап от ремонта от бул. "Монтевидео" до ул. "Народно хоро". Веднага след празниците, на 18 април 2017 г. започва вторият етап на ремонта от ул. "Народно хоро" до ул. "Любляна". Стойността на целия участък е 800 хил.лв. без ДДС. Проектът за ул. "Боряна" е съобразен с този за ремонт на бул. "Монтевидео", чиито втори етап ще бъде направен през тази година.

Предвидено е кръгово кръстовище на ул. "Боряна" и бул."Монтевидео", с което ще се осигури безконфликтна връзка. Това каза заместник-кметът на София Евгени Крусев при проверка на ремонта на първия етап от ул."Боряна" в район "Овча купел" в присъствието на кмета на района Христина Семерджиева.

След няколко месеца започва и ремонтът на бул. "Монтевидео" след приключване на отчуждителните процедури. Стойността на ремонта на бул. "Монтевидео" е 8 млн.лв.

В края на месеца се предвижда да бъде пуснато движението по локалните платна на бул. "Гоце Делчев", а в края на май ще бъде пуснато движението по две ленти на бул."Патриарх Евтимий", а останалите две ленти ще останат затворени за движение за строителните дейности към метростанциите. През следващата година се предвижда булевардът ще бъде цялостно рехабилитиран.

На 18 април 2017г. предстои да бъде затворен участък от бул. "Брюксел". Това се налага във връзка със строителството на естакадата към Терминал 2 на летище София, която се изгражда от Министерството на транспорта.

13.04.2017