Заместник-кметът Йоана Христова провери изпълнението на дейности по миене в града

Във връзка с повишението на температурите и благоприятните атмосферни условия в София започва миене на улици и булеварди. Дейностите, които извършват екипи на почистващите фирми, започват от основните трасета на градския транспорт.
Заместник-кметът на София по направление екология Йоана Христова провери работата на почистващите екипи на терен. През тази година бюджетът за миене е увеличен и това е още едно потвърждение на приоритизирането на тази важна и най-бърза за предприемане мярка в посока подобряване качеството на въздуха дейност, каза Йоана Христова. По думите й със сигурност през тази година миенето ще е повече и то ще обхване, както основни улици и булеварди на градския транспорт, така и улици в кварталите. Обръщам се и към гражданите с апел за повече съдействие в процеса на миене с преместване на автомобилите от предварително планираните зони, за да може екипите, които почистват да си свършат безпроблемно работата", подчерта зам.-кмета по екология Йоана Христова.
Днес се извършва миене по бул.“Александър Малинов“, участък от бул.“Васил Левски“ от „Граф Игнатиев“ до бул.“Цар Освободител“, участък от бул.“Цар Освободител“, ул.“История славянобългарская“ и др. Дейностите по миене се извършват след като са почистени дъждоприемните шахти и уличните регули от наноси.
Работата ще продължи и през събота и неделя. Екипи на Столичен инспекторат извършват контрол на дейността.
 

17.02.2017