Зам.-кметът на София инж. Джоргов апелира за повече толерантност на пътя

„Погледни два пъти, спаси живот“ – това е слоганът на мотосезона тази година, който официално бе открит на  площад „Св. Александър Невски“ в София днес. На събитието по традиция, организирано от МК „Джентълмен“, в присъствието на заместник-кмета на София по строителство инж. Ангел Джоргов и комисар Тенчо Тенев, бе отслужен тържествен водосвет.

„От името на кмета на София г-жа Фандъкова ви поздравявам с откриването на мотосезона тази година и ви желая успешен и безавариен сезон – каза Ангел Джоргов. – Всяка пролет, благодарение на всички вас, това събитие се превръща в едно от първите мащабни градски събития на открито. Тази година отново всички сме тук, нека си пожелаем следващите месеци да са спокойни, мирни и без произшествия" – посочи също столичният заместник-кмет.

"Основният ни апел тази година е свързан с търпението и толерантността на пътя. Предстоят ни месеци на важни инфраструктурни ремонти. Ние от Столична община ще направим всичко възможно, за да минимизираме затрудненията, свързани с произтичащото усложняване на трафика. Но само търпението и толерантността на всички нас – реалните участници в движението, независимо дали с автомобили, на мотори, с колела или пеша, може да ни осигури един наистина спокоен, мирен и с колкото се може по-малко произшествия предстоящ пролетно-летен сезон. Нека отново си напомним, че когато сме на пътя, от всеки един от нас зависи да съхраним живота" – посочи също зам.-кметът на София.

26.03.2022