Зам.-кметът на София Евгени Крусев провери ремонтните дейности на ул. “Солунска“

"Продължава извършването на довършителни работи по ул. “Солунска“, която е част от проекта за възстановяване на Зона 2 – ул. “Граф Игнатиев“ и околните пространства. Възстановена е паважната настилка по ул. „Солунска“. Общо 1 600 кв. м е пътното платно, което е с гранитен паваж, около 2 700 кв. м. са наредените бетонови плочи по тротоарните настилки. Изградено е ново енергийно ефективно осветление по най-съвременни стандарти, като цялата улица е с бордюри с вградено водооттичане." Това каза зам.-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации“ Евгени Крусев при проверка на ремонтните дейности на ул. „Солунска“. На проверката присъстваха представители на проектанта, изпълнителя, строителния надзор.

При ремонта на улицата е подменена инженерна инфраструктура, която не е реконструирана с десетилетия.

Продължава да се работи по самата улица. "Поставени са четири подземни контейнера за смет, като в момента строителният надзор има ангажимент да опише констатирани забележки и при установяване на такива, строителят трябва да ги отстрани в най-кратки срокове" – каза също Крусев.

След това трябва да бъде назначена приемателна комисия.

„След оперативка стана ясно, че се очаква последна доставка на водосточни канали, които ще се монтират в тротоарната настилка по предписание на проектанта. Очакваме тяхната доставка от Германия“ – обясни също Крусев.

Продължава работата и по ул. “Граф Игнатиев“, като се предвижда при лоши метеорологични условия да бъде покрита с шатри, така че да може да се извършват ремонтни дейности. По думите на заместник-кмета дневно на обекта работят по над 200 души.

„Релсовият път навсякъде е свързан, като се работи по настилките на всички прилежащи територии“, каза също Крусев и допълни, че се прави всичко възможно в най-скоро време да бъде пуснато трамвайното движение. „Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” е най-тежкият обект от програмата ни. Наясно сме, че затрудняваме гражданите и гостите на града и молим за разбиране.

Фотограф: Гео Калев

 

23.10.2018