Зам.-кметът на София Евгени Крусев провери изпълнението на бул. "Шипченски проход" и бул. "Асен Йорданов"

Очаква се утре, 17 август, движението по северното пътно платно на бул."Шипченски проход" да бъде възстановено и да се пристъпи към завършване и на пътното платно на бул. "Асен Йорданов".

"Общата стойност на ремонтните дейности на отсечките на двата булеварда е около 3 млн. лв." Това каза при проверка заместник-кметът по направление "Транспорт и транспортни
комуникации" на София Евгени Крусев на ремонтните дейности на бул."Шипченски проход" и на бул. "Асен Йорданов".

По бул. "Асен Йорданов" изградихме нов водопровод и топлопровод, които са необходими за захранване на София Тех Парк. На бул. "Шипченски проход" също се изгради нова канализация. След това са изпълнени нови пътни платна, тротоари и осветление.

"Ремонтът на бул. "Асен Йорданов" трябва да приключи в рамките на седмица,   след катo движението на бул. "Шипченски проход" бъде възстановено", каза също Крусев.

Строителите ще работят и през нощта, което е възможно защото зоната не е
жилищна.

Към момента ремонтите в столицата вървят относително в график. При бул. "Прага" се наложи забавяне заради допълнителни работи, които трябва да се извършват по водопроводната и канализационната мрежи.

В момента се трамбова новото пътно платно и ще започне поставянето на бордюрите и полагане на пътната настилка.

Около 20-ти август трябва да стартира разширението на бул. "Тодор Каблешков" в участъка от бул."Бъкстон" до бул."Цар Борис Трети", съобщи също Крусев.


 

©
16.08.2017