Зам.-кметът на София д-р Тодор Чобанов провери изграждането на нова детска градина в кв. „Драгалевци”

Новата сграда на детска градина ще бъде филиал към вече съществуващата в квартал "Драгалевци" градина "Здравец", която разполага с шест групи. Срокът за изпълнение е 12 месеца и се очаква да приключи към октомври тази година.
Това каза днес при проверка на работата заместник-кметът на София с ресор образование, култура, спорт и превенция на зависимости д-р Тодор Чобанов заедно с кмета на район "Витоша" Теодор Петков.
Новата детска градина ще разполага с три градински и една яслена групи. Ще има физкултурно-музикален салон и детски площадки. В район "Витоша" се извършва и преустройство на Старото Боянско училище в детска градина.
В периода от 2006-2016г. в София изградихме нови 85 сгради на детски градини. През тази година продължават инвестициите в нови детски градини. От миналата година продължава изпълнението на 4 детски градини, освен в район "Витоша" те са и в "Красна поляна", "Младост". Предвиждаме да започне и изграждането на още 2 нови детски градини - "Манастирски ливади - изток" и "Кръстова вада" и др.

29.03.2017