Зам.-кметът Йоана Христова връчи дипломите на випуск 2018/2019 на Лидерската академия

Заместник-кметът на Столичната община Йоана Христова връчи дипломите на випуск 2018/2019 на Лидерската академия, която е под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

На тържествената церемония от името на кмета тя поздрави завършилите обучението и благодари на Съвета на жените в бизнеса за успешното партньорство. Това е пето юбилейно издание на Академията, програмата е напълно безплатна за участничките. Всяка година кандидатстват близо 200 жени от цялата страна, които имат опит на средно мениджърско ниво.  Приемат се 40. 

Лидерската академия заедно със Съвета на жените в бизнеса в България подпомага активните жени да развият своите мениджърски умения. За изминалите четири издания 176 са завършили успешно академията. “Това ни радва, защото знаем, че те работят за бизнеса в нашата страна, а повечето от тях са от София. Най-големият капитал на столицата са хората" – увери  Христова.

Все повече женски имена са синоним на професионализъм и експертност и това е добрият модел, че повече млади жени търсят работа със своите знания и способности. Тя каза още, че равноправието означава равна възможност за получаване на знания и умения и затова формулата „образование – повече образование“ остава водеща и перифразира една известна максима – жените не питат какво обществото може да им даде, те знаят какво могат да му дадат – устойчив растеж и повече сигурност.

В последните години все повече жени в България заемат управленски позиции и постигат реални резултати. Страната е на пето място по най-голям дял на жените – 22%, участващи в бордове на директорите по данни на МТСП от 2017 г.

24.04.2019