Зам.-кметът Йоана Христова участва в засаждането на 50 дървета в район "Възраждане"

Заместник-кметът на СО Йоана Христова се включи в засаждането на „Градина на доброто“ в район „Възраждане". Мястото, определено за градината, се намира в новоизграденото парково пространство за отдих и спорт в „Зона Б-5“ между блоковете №№ 15, 16 и 18, изградено с финансиране от СО.

Доброволци посадиха 50 японски вишни и червенолистни декоративни сливи. Всеки можеше да даде име на засаденото от него дърво. Инициативата беше на район „Възраждане“ и Cappy.

Христова благодари на Cappy за инициативата и каза, че по линията на социалната корпоративна отговорност и на доброволчеството все повече фирми активно се включват с дейности, които правят града по-зелен и по-красиво място за живеене.

Заместник-кметът Христова отбеляза, че Столична община всяка година засажда в градска среда над 2 000 дървета по централни булеварди и паркове. „Извършваме залесяване и извън територията на градската урбанизирана среда, каквато е „Новата гора на София“ край "Суходол", – съобщи тя и допълни, че – "София е нашият град и всяко едно дърво, което посадим днес, ще остане за бъдещите поколения."

26.09.2019