Зам.-кметът Йоана Христова: "Винаги има място за граждански организации по екологичните теми на Столичната община"

„Ролята на гражданските организации във формирането на управленски екологични политики е важна, защото НПО секторът има специфична гледна точка. Екологичното направление е доказало диалогичността си с неправителствените организации по всяка тема.

Това, което предстои да се случи в началото на следващата година и за което призовавам всички заинтересовани страни да изразят своята активна и експертна позиция, е че ще представим за обществено обсъждане заданието на Програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух след 2020 г., която ще бъде на разположение за бележки, коментари и допълване в продължение на няколко месеца.

Целта ни е да дадем максимална публичност и максимална възможност за участие във формулирането на бъдещите действия.“ Това обяви зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова по време на участието си в конференцията Визия за София по-рано днес.

Тя подчерта, че вече няколко месеца тече активното изпълнение на мерките към Програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух до 2020 г., заложени в Плана за 2017 г.

 

 

30.10.2017