Зам.-кметът Евгени Крусев провери ремонта на уличното осветление по бул. „Симеоновско шосе“

"Извършва се обновяване на уличното осветление на бул. “Симеоновско шосе“.  Подменят се осветителни тела, а там, където има необходимост, се поставят и нови стълбове." Това каза зам.-кметът  Евгени Крусев по време на проверката си на обекта.

"Общо 100 стълба са сменени от началото на годината в столицата и са монтирани 1000 нови осветителни тела. Целта ни е за 2018 година да спестим 300 хиляди мегават/часа електроенергия,  което реално позволява  80 хиляди лева годишна икономия да бъде насочена към изграждане на улично осветление там, където няма" – допълни Евгени Крусев. "В момента активно се работи  и по бул. „Христофор Колумб", където на практика се изгражда ново улично осветление. Улично осветление се изгражда и в обществено значими пространства като квартални градинки и райони около училища и поликлиники. Предстои да бъде започнато изграждане на улично осветление около 25-та поликлиника в район „Младост“. Предстои и  подмяната на уличното осветление на надлеза „Надежда“, където старите осветителни тела с натрий ще бъдат сменени с лед-осветление."

Според Евгени Крусев с подмяната на осветлението на надлез „Надежда“ се  очаква да се спести около 130 хиляди мегават/часа електроенергия годишно  и съответно осветяването да се подобри с около 35%.  Паралелно с това ще се подмени  осветлението до бул. „Джавахарлал Неру“, по ул. „Захари Стоянов“ и  ул. „Луи Пастьор“.  Вече е сменено осветлението по бул. „Възкресение“ в „Красна поляна“, като предстои да  бъде сменено и по бул. „Константин Величков“.

Общо 8 милиона лева ще бъдат вложени в подмяна, изграждане и модернизиране на уличното осветление в София през тази година.  

 

19.07.2018