Зам.-кметът Дончо Барбалов ще връчи наградите в състезанието „ГолемияТ до мен“

На 22 април в 13.00 часа зам.-кметът Дончо Барбалов ще връчи наградите в състезанието по информационни технологии „ГолемияТ до мен“. Състезанието е инициирано от столичното 134 СОУ „Димчо Дебелянов" и традиционно се подкрепя от Столична община и Асоциация за развитие на София.

Провежда се за 8-ма поредна година в сградата на училището. Тази година темата, по която ще представят иновативни  решения участниците е „Зелена София“.

Инициативата „Големият до мен” е предназначена за ученици от град София. В него участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 клас и негов близък (родител, брат, сестра, познат), който е над 16 годишна възраст и не е ученик в същото училище. По време на самото състезание единствено ученикът има право да работа с мишката и клавиатурата. Близкият на ученика има право да дава съвети по време на изпълнение на задачата, но не и да участва пряко в действията, които се извършват с компютърната система. Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет (wireless).

21.04.2017