Зам.-кметът Десислава Билева поздрави участниците в кампанията „Стара хартия за нова книга“

„Да учим децата си да бъдат отговорни и грижовни към природата, да знаят колко много зависи от тях и да живеят екологично е кауза. Прекрасно е тя да бъде споделена! Затова поздравявам организаторите, партньорите и участниците в нея! Столична община и кметът на София Фандъкова традиционно подкрепя кампанията „Стара хартия за нова книга“. Това каза днес заместник-кметът по екология Десислава Билева, която поздрави участниците.

„Скъпи деца, не забравяйте, че грижата за природата е грижа за семейството, приятелите, бъдещето! Всеки един от нас може да направи много, за да живеем в по-чиста и зелена София!“ – посочи също Билева.

В днешния ден в присъствието на Виктория Бисерова, ръководител на инициативата, и Александър Урманов – изп. директор на „ЕКОПАК България“, много семейства с деца оставиха стара хартия и получиха книга.

"Столичната община има много екологични инициативи, в които участват много граждани, защото това е важно за природата и нашия град" – каза също Билева.

Събитието се изпълнява със съдействието на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и е част от Календара на културните събития на София. 

 

 

19.09.2021