Зам.-кметът Албена Атанасова връчи награди в инициативата "Социален работник на годината – 2021"

Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова участва в официалната церемония на Министерство на труда и социалната политика по повод първите награди „Социален работник на годината – 2021“. Официалната церемония се проведе онлайн по повод Световния ден на социалната работа, който тази година се отбелязва на 16 март.

Албена Атанасова благодари на всички колеги за съвместната работа, за професионализма, съпричастността и всеотдайната работа и каза, че социалните работници са ангели, които се отдават денонощно над каузата да помагат на хората в нужда.

Тя връчи специално изработената пластика и грамота за призовото място в категория „Социален работник – социални услуги за деца“ на Зорница Стоичкова  от Фондация „Здраве и социална работа“.

Наградата в категория „Социален работник в домове за стари хора“ отиде при Радостина Петева. Тя е управител на Защитено жилище за лица с физически увреждания и ръководител на Център за социална рехабилитация и интеграция. Гюлтане Гуне, служител в ДСП – Асеновград бе отличена в категория „Социален работник – хора с увреждания и социални услуги“.

Приз в категория „Социален работник – услуги за пълнолетни“ заслужи Емилина Ценова, социален работник в Център за социална рехабилитация и интеграция към Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“. Тя получи наградата си от изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Румяна Петкова.

Отличието в категория „Социален работник – закрила на детето“ отиде при Мария Генова, която от 2001 г. е социален работник в дирекция „Социално подпомагане“, Варна.

Пластиката в категория „Служител в общинска администрация/в структури със социална насоченост“ връчи изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) Силвия Георгиева. Тя отличи председателя на Управителния съвет на Сдружение „Дете и пространство“ д-р Весела Банова.

Специална награда на МТСП и НСОРБ бе присъдена на Росица Димитрова, директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново.

Церемонията продължи с обявяването на победителя в категория „Социален работник – социална закрила“.

Харалан Александров връчи наградата на началника на отдел „Социална закрила“ в дирекция „Социално подпомагане“, Перник, Светлана Богданова.

В осемте категории на конкурса бяха отличени над 80 социални работници от системата на Агенцията за социално подпомагане, социалните услуги към общините и общинските администрации.

Призьорите в осемте категории получиха статуетка на скулптора Красимир Кръстев – Ломски. Пластиката е символ на протегнатата ръка и надеждата, които социалният работник носи на нуждаещите се от подкрепа.

Водещ на събитието беше обичаната актриса Гергана Стоянова, която с вълнение сподели, че за нея е гордост и чест да бъде част от това събитие, отличаващо добротата, емпатията и всеотдайната грижата на едни хора към другите хора в нужда, в една професия – социален работник.        

 

 

16.03.2021