За девета поредна година София избира своята песен

На 18 септември от 19:00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата ще се проведе деветото издание на Фестивала за поп и рок музика София 2019.

Фестивалът се провежда по случай празника на София и е подкрепен от Благотворителната кампанията на Столична община под надслов: „Нека бъдем по-добри!“, която тази година подпомага общественозначимата кауза: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник“.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и Културната програма на Министерството на културата за 2019 година.

Конкурсните песни тази година ще бъдат представени от Маргарита Хранова, Трио ВИВА, WELL, Емилия Валенте, група Дъртанянс, Вяра Панталеева, група ПОРОК, Петя Буюклиева и Пенко Богданов, Николай Томов, Yoana Space, Група PENZOFF – Северна Македония, Дует  JOY, Лъчезар Кацарски, Лина По.

Награда за цялостен принос за българската музика ще бъде връчена посмъртно на композитора Валентин Пензов. Част от творчеството му ще се представи с рецитал на Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Петя Буюклиева, Нора Иванова, група "Спринт" и др.

С творчеството и музиката заставаме в подкрепа на благородната кауза и казваме „Нека бъдем по-добри!“

16.09.2019