XXVI Годишна изложба 2021 на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев” (20.10. – 15.11.)

 

Столичният район “Изгрев” организира XXVI Годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в района. Изложбата ще се проведе под наслов: “Традицията среща бъдещето”, съхранявайки творческите ценности и богатство на района, предоставяйки нови хоризонти за култура и художествено изкуство.

Официалното откриване ще се състои на 20 октомври (сряда) от 18:00 часа в сградата на "Интерпред – СТЦ София" АД в галерийното пространство на "Арт Плейс" (кв. “Изгрев”, бул. “Драган Цанков” № 36, метростанция “Жолио Кюри”). Изложбата може да бъде разгледана до 15 ноември 2021 г.

Емблематичното културно събитие за “Изгрев” отново ще събере в обща експозиция достиженията на местните художници, които ще представят по една своя картина, дело на тяхната творческа работа през последните две години, и ще се включат в надпревара за специалната награда на кмета на район “Изгрев”.

За втора поредна година изложбата представя “Кът на чуждестранното изкуство”. Участие в него с картина, посветена на страната им или създадени от техен автор, ще вземат държави, чиито посолства се намират на територията на района.

Изложбата се организира от район „Изгрев” на Столична община и се осъществява със съдействието на Съюза на българските художници и "Интерпред – СТЦ София" АД.

Събитието е част от Календара на културни събития на Столична община. 

13.10.2021