XIX Международен майсторски клас за млади оперни певци с Райна Кабаиванска

От 10 до 29 септември Райна Кабаиванска ще бъде в София за своя XIX Международен майсторски клас за млади оперни певци, организиран от Нов български университет. И този септември легендарната оперна актриса се завръща в България, за да работи с млади оперни таланти от целия свят, да споделя с тях своя изключителен сценичен и житейски опит.

Райна Кабаиванска ще прослуша лично кандидатите на 10 септември в Софийската опера и балет. Изискванията към тях са да имат музикално образование или в момента да се обучават във висше музикално училище, да са на възраст до 32 години и да са подготвили пет арии по свой избор. Регистрацията вече е активна на www.rainakabaivanska.net  и ще продължи до 6 септември. Между кандидатите Кабаиванска ще избере до 12 певци за участие в Майсторския клас.

Галаконцертът на Майсторския клас ще е на 29 септември в Софийска опера и балет. Тогава Райна Кабаиванска ще присъди и стипендиите от своя дарителски фонд в Нов български университет. Стипендианти на фонда през годините са близо 90 млади оперни певци от България и чужбина, някои от които – Андреа Каре, Вероника Симеони, Витория Йео, Вирджиния Тола, Мария Агреста, Мария Радоева, Матео Дезоле, Симоне Лим, Селене Дзанети, София Соловий – са солисти на най-престижните световни оперни театри. 

Основни партньори на Фонд „Райна Кабаиванска” са организации, институции и личности с принос в развитието на каузата на Райна Кабаиванска да продължи голямата традиция на оперното изкуство – Столичната община, Фондация „Америка за България“, „Фантастико“.

За допълнителна информация: http://www.rainakabaivanska.net

 

03.09.2019