Втора АГ болница "Шейново" започва безплатни прегледи за лечение и профилактика на ендометриоза

От 28 март 2022 г. общинската Втора САГБАЛ "Шейново" започва безплатни прегледи за лечение и профилактика на ендометриоза, съобщиха от лечебното заведение. Кампанията ще се проведе в продължение на един месец, а желащите могат да се запишат за преглед на тел.: 02 9659467.

Ендометриоза е заболяване, което може да доведе до болки в тазовата област; хронична умора; трудности при забременяване; образуване на кисти в яйчниците; проблеми с храносмилането; промени в теглото; хормонален дисбаланс; чести инфекции; понижен имунитет; нервни разстройства; чести главоболия и др.

Много жени не осъзнават, че това са симптоми на ендометриоза, защото такива симптоми имат и редица други заболявания. А липсата на информация често води до забавяне на лечението.

Профилактичните прегледи са изключително важни за ранната диагностика и адекватно лечение на различните заболявания. Общинските многопрофилни и специализирани болници редовно организират подобни кампании по различни специалности, но през последните 2 г. тази практика беше възпрепятствана заради пандемията от COVID-19.

 

 

21.03.2022