Временно градският транспорт до Природен парк „Витоша“ се спира, а парк „Врана“ се затваря

За да ограничим разпространението на заразата с коронавируса, от утре, 21 март 2020 г., събота, на територията на София въвеждаме следните допълнителни ограничения:

  • Посещенията в паркове, градски градини, на детски и спортни площадки се преустановяват;
  • Градският транспорт до Природен парк „Витоша“ временно се спира, а парк „Врана“ се затваря.

Кметът на София се обърна към възрастните хора: „Настоятелно моля, хората над 60 години да пазаруват хранителни стоки и лекарства до 10:30 ч. Те са най-уязвимата група на заболяването и нашата препоръка към тях е да излизат от домовете си само при необходимост. Напомням, че за всички самотно живеещи болни хора ние осигуряваме доставка на стоки от първа необходимост и лекарства до дома им.

 

Разкрихме дарителска сметка на Столична община поради големия интерес от фирми и граждани да дарят средства за справяне с коронавируса. Всички средства, които бъдат получени, ще използваме да осигурим дейностите по снабдяване с храна и лекарства на самотно живеещи болни възрастни хора и други социални дейности, както и за дейността на лекарите, медицинските сестри, санитари и персонал на общински болници, които ще се грижат за заразени с COVID-19.

✅ Всички граждани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите ни за овладяване на разпространението на вируса, могат да се записват на телефона на Контактния център на Столична община – 0700 17 310. Те трябва да оставят трите си имена, ЕГН, телефон, адрес, информация за професията им и в коя сфера могат да бъдат полезни. До момента се справяме със собствени сили, но трябва да сме готови да реагираме и при влошаване на ситуацията.

Благодарим на всички граждани, които спазват ограниченията. Това е начинът по-бързо да се върнем към нормалния си начин на живот.

 

20.03.2020