Връчване на НАЦИОНАЛНИ ТЕАТРАЛНИ НАГРАДИ ИКАР

За поредна година Столична община е съорганизатор на СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН и церемонията по връчване на НАЦИОНАЛНИ ТЕАТРАЛНИ НАГРАДИ ИКАР заедно със Съюза на артистите в България и Министерство на културата.

Форумът ще бъде открит официално на 18 март в театър "Азарян" в НДК с постановката "Кралят елен" по Карло Гоци, и ще завърши на 27 март – Международния ден на театъра – с връчването на наградите „Икар” в Народния театър „Иван Вазов”.

XIII СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Този традиционен форум е единствен по рода си в столицата и дава възможност на публиката да види и оцени най-добрите представления в България за изминалата  година. Целта е да се популяризират класическите и съвременни сценични практики като изкуства с фундаментално значение за съхраняване и развитие на българската култура.

Софийски театрален салон продължава традицията да представя спектаклите и творците, номинирани в различни категории за Националната награда “Икар” на Съюза на артистите в България, като усилията са насочени към открояване на постижения в творческите биографии на артистите и значими тенденции в културния живот на България.  

Специално за малките почитатели на театралното изкуство отново ще бъде представен Куклен софийски театрален салон, чийто домакин ще бъде Столичен куклен театър.

Лекции, пърформънси, изложби и други събития ще съпътстват театралния салон.

Пълната програма може да видите на  http://artsofia.bg/files/shared/documents_final/Sofiiski%20teatralen%20salon_2018.pdf

Следете събитията във Фейсбук страницата на Съюз на артистите в България /Union of Bulgarian Actors.

16.03.2018