Виртуозът на цигулката Пинкас Цукерман с концерт в Програмата на "Европейски музикален фестивал"

"Легендата на класическата музика и двукратен носител на Награда „Грами“ Пинкас Цукерман вече е в София. Виртуозният цигулар, диригент и педагог ще се срещне тази вечер със софийската публика в Програмата на нашия „Европейски музикален фестивал“. Концертът му е едно от най-чаканите събития в културния календар на града ни" – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош, който се срещна с музиканта.

Пинкас Цукерман и Оркестърът на Класик ФМ радио ще представят на 28 октомври от 19:30 часа в зала "България" любими шедьоври на Моцарт. Цукерман ще бъде солист и диригент в Програмата, която включва Увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“, Концерт за цигулка и оркестър № 5 в ла мажор, K. 219 и Симфония № 40 в сол минор, K.550. И трите творби принадлежат към най-великите страници, създадени от гениалния композитор, които носят изключителна естетическа наслада на слушателите.

Американският цигулар, виолист, диригент, камерен изпълнител и изтъкнат педагог покорява световните сцени вече над пет десетилетия. Той гостува в Програмата на „Европейски музикален фестивал“ – част от Календара на културните събития на Столична община.

28.10.2022