Викторина „Заедно за Европа“ обедини ученици от шест столични района

Над 50 ученици от шест столични района участваха във викторина „Заедно за Европа“ под егидата на Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет.

„Вярвам, че активното поколение млади европейци е бъдещето на Европа! Европа е символ на обединение, на взаимопомощ между държавите членки. Европа не разделя, а свързва хора с общи ценности и възгледи. Всеки от вас вече е победител в днешната викторина, защото споделя чувството за принадлежност към европейската култура, идентичност и пространство. Бъдете свободни, бъдете визионери, бъдете европейци!“ – каза Татяна Георгиева.

Младежите на възраст от 14 до 18 години от районите – „Илинден“, „Връбница“,  „Надежда“, „Нови Искър“, „Люлин“ и „Овча купел“ показаха изключителни знания по различни въпроси на европейската тематика. Ментори на отборите бяха районните кметове.

Победител във викторината стана отборът на район „Нови Искър“, на второ място се класира отборът на район „Овча купел“, а трети – район „Надежда“.

Всички участници получиха сертификат за участие, а победителите – книги на европейска тематика и флаш памет.

Викторината  имаше за цел да запознае учениците с историята и принципите на Европейския съюз, да обогати знанията им и да представи ползите от членството на Република България в Европейски съюз.

В експертното жури участваха младежи от Младежки европейски отбор България, а водещ на викторина беше  Евгени Будинов.

02.05.2019