Вело-поход в седмицата на мобилността

На 22-ри септември (петък) от 10:00 ч. до лятната сцена на Борисовата градина ще стартира вело-поход  „Заедно с велосипед“ в присъствието на заместнк-кмета по транспорт Евгени Крусев, Екатерина Йорданова – председател на постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет. Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска  седмица на мобиилността. Център за градска мобилност и Столична община канят всички любители колоездачи да се включат в инициативата.

Обиколката стартира от „Борисовата градина“ и продължава през Ловния парк, и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през много от парковете на София.

Във вело-обиколката ще вземат участие и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната мисия за борба с диабета и подкрепа към спорта и здравословния начин на живот.

Всички посетители ще могат през целия ден на 22-ри да разглеждат и тестват велосипеди, представени от Drag Bicycles, както и да станат част от една невероятна работилница за колела.

За всички останали, които няма да бъдат на колело, са подготвени много забавления със зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за най-малките. Те също могат да пристигнат на вело-празника със своите колела или тротинетки.

Събитието в „Борисовата градина“ се провежда със специалното съдействие на Посолство на Кралство Дания.

Европейската седмица мобилността преминава под знака на ЕК и под мотото“Заедно стигаме по-далеч“  и беше наситена с разнообразни изяви във всички райони на София.

21.09.2017