“Вечер на миниатюрите” – Showcase#5 (на 6 ноември в Националния студентски дом)

“Изпаднахме в безтегловност – очакваме #5”
 

АТОМ Театър с подкрепата на Столична община ще реализира петото от шестте събития по проекта “Вечер на миниатюрите” за 2021 г.

На 6 ноември в Националния студентски дом ще бъдат представени три артистични екипа като част от Селекция 5: Ина Георгиева, Елена Маринова и Жасмина Вълчева, Йордан Кирилов и Емилия Тончева. Те ще представят своите миниатюри, а публиката ще има възможност да участва в отворена дискусия и да сподели своето мнение, да зададе въпроси.

→ “Plast-tonia: Travelers”* е танцова миниатюра на Ина Георгиева, част от спектакъла “Пласт-тония” на Танцова компания “Музотанц”
* Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Програма “Култура” на Столична община.

Хореограф: Ина Гергинова;
Музика: Александър Евтимов-Шаманчето и Росен Захариев
Танцьори в миниатюрата: Деян Георгиев, Мариана Капустянова и Николай Райчев


→ Филмът “Гоненица” разглежда живота като константно въртящ се механизъм, който променя връзката с вътрешното ни Аз в зависимост от възрастта и емоционалното състояние. Късометражният танцов филм поставя абстрактния въпрос за търсенето на душата и нейните многоцветни аспекти през годините на израстване.

Режисьор, хореограф и танцьор: Елена Маринова
Оператор: Александър Атанасов
Актьори: Веда Маринова, Росица Найденова, Катрин Янева, Петя Русева, Таня Политова
Танцьори: Христиана Въжарова, Жасмина Вълчева, Денислава Добрева


→ “По Неволя/Misfortune” е филм за търсенето на изход от сполетялата ни безизходица или по-скоро за илюзията на това търсене. Както в приказката на Ран Босилек, героите търсят безуспешно Неволята насред природата, сякаш тя е ключът към тяхното избавление. А то, за разлика от самата Неволя, идва също толкова неволно… сякаш инстинктивно, без стремеж, без умисъл. Като на магия. 

Режисьор: Йордан (Дани) Кирилов;
Танцьори: Емилия Тончева, Симона Дянкова, Теодор Тодоров


→ “Утеха/ Solace” е танцов филм за търсенето на вътрешен мир и постигането му чрез грижа за себе си и за другия. Чрез танца в лечебната луга на Бургаските солници танцьори изследват колективното пречистване и изграждат един утопичен свят, в който младостта, красотата и безгрижието са победили страха от мимолетността на живота. Филмът е опит да надникнем там, където могат да се видят лица без страх, и да докоснем свят, в който грехопадението не се е състояло.

Режисьор: Емилия Тончева;
Хореография: Емилия Тончева и танцьорите
Оператор: Йоханес Шроп
Танцьори: Александър Гочев, Дани Кирилов, Елена Маринова, Емилия Тончева, Калина Георгиева, Марина Хараламбова, Ралица Нейкова, Саша Хаджиева


“Вечер на миниатюрите” насърчава артисти от сферата на съвременния танц в България да представят своето творчество,  създавайки поле за изява и сътрудничество между артистите.

Проектът “Вечер на миниатюрите” се реализира с подкрепата на Столична община – Програма „Култура“.
 

04.11.2021