Ваксинацията срещу COVID-19 продължава в шест общински ДКЦ-а

В шест общински ДКЦ-а продължава ваксинацията срещу COVID-19. Всеки желаещ може да се запише предварително, като повече информация може да се получи на сайта на Столична община – https://bit.ly/3JRm8HK. София продължава да е градът с най-високо ваксинационно покритие в страната. Над 50% от гражданите са ваксинирани по данни на Столичната здравна инспекция, това става ясно по време на заседание на Общинския противоепидемичен щаб. Във връзка с отмяната на извънредната епидемиологична обстановка в страната и ниския брой нови желаещи за ваксинация се преустановява дейността на изнесените ваксинационни пунктове и на ковид зоните в общинските ДКЦ-та, които имаха за задача да подпомагат болничните заведения. В София продължава работа на разкритите отделения за лечение на пациенти с Ковид в 4-те общински болници.

От началото на кампанията за ваксинация през май 2021 г. в общинските ваксинационни кабинети са направени над 126 000 имунизации.

Общинският щаб препоръчва на гражданите да продължат да използват маски в градския транспорт и при посещения в лечебни заведения.

 

30.03.2022