Възстановено е движението по южното локално платно на Северна скоростна тангента в участъка от бул."Рожен" до бъдещия пробив "Рожен"

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата по извършването на пътни ремонти в града. Днес, 1 септември, е възстановено движението по южното локално платно на Северна скоростна тангента в участъка от бул."Рожен" до бъдещия пробив "Рожен".

В участъка на локалното платно на Северна скоростна тангента са изградени нови пътни платна с циментова стабилизация, тротоари и осветление. Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София.

От 3 септември, неделя, ще бъде възстановено движението по бул."Прага", както и маршрутите на превозните средства на градския транспорт в района. На бул."Прага" приключи полагането на последния пласт асфалт по пътните платна.

Технологията на работа изисква изтичането на 48 часа след полагането на последния износващ пласт асфалт, след което движението ще бъде пуснато.

Предстои в следващите два дни да бъде положена пътна маркировка и пешеходни пътеки, оформяне на зоните на спирките на градския транспорт. След 3 септември работата ще продължи по изграждане на нови тротоари от двете страни на булеварда.

Продължава цялостния ремонт на бул."Шипченски проход" от бул."Асен Йорданов" до ул."Иван Димитров - куклата. Работи се по пътното платно в посока ж.к."Дружба", оформят се нови бордюри, шахти за подземна инфраструктура, поставя се ново осветление. Предвижда се участъка от бул."Шипченски проход" да бъде завършен преди 15 септември. 

01.09.2017