Възстановено е движението по бул. „Патриарх Евтимий“

От днес, 17 юни, е възстановено движението по бул. "Патриарх Евтимий“. Досега движението беше спряно в района на сградата на Нотариата и на кръстовището при бул. „Витоша“, заради изграждането на две от метростанциите от третия лъч на метрото.

Движението е възстановено частично в две от лентите, в участъците на изграждащите се станции. Останалите ленти за движение, както и част от тротоара ще останат заградени за продължаващите подземни строителни дейности.

До момента са изпълнени 35% от строителството на метрото. Работата продължава. Изпълнението на строителните дейности върви по график. Средно на обектите работят между 20 и 40 души, като в определени етапи се изпълнява денонощен режим на работа.

Проектът се изпълнява от обединение „Метро Билд Център“, с водещ партньор „Джи Пи Груп“ АД. Финансира се по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Възложител е „Метрополитен“ ЕАД и Столична община.

Третият метродиаметър ще бъде пуснат в експлоатация през есента на 2019 година.

Линк с  кадри от бул. „Патриарх Евтимий“ с вече възстановено движение, както и кадри от работния процес по изграждането на двете метростанции:

https://1drv.ms/v/s!AiIJuAxETq58iVOu6_9qeFI88lqd

17.06.2017