Възстановен е блок 9 в Бухово, който пострада при пожар миналата година

Всички семейства от бл. 9 в Бухово, чийто жилища бяха засегнати от пожара миналата година, са се завърнали в своите домове. Днес бе отслужен молебен за здраве и благословение. При пожара миналата година беше напълно унищожен покривът на сградата и пострадаха 36 апартамента.

Веднага след пожара екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, с директор Красимир Димитров, започнаха почистване и обезопасяване на сградата. По възлагане от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова беше направено обследване за възстановяване на жилищния блок.

По всички строително-ремонтни дейности работиха екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и „Софинвест“. Първаночално бе изградена изцяло нова покривна конструкция.

Извършена е и подмяна на дограма на прозорци и врати. На мястото на пострадалите подове и стени в апартаментите са изградени нови, съобразени с противопожарните изисквания. Подменени са електро- и ВиК инсталациите.

Проектът за възстановяване е направен от Столична община, а средствата за ремонта са осигурени от Междуведомствената комисия към Министерски съвет. 

30.05.2020