Възстановява се за движение обновения бул. “България“ от бул. "Тодор Каблешков“ до "Околовръстен път"

От 16 август, неделя, се възстановява движението по обновения участък от бул. “България“ от бул. “Тодор Каблешков“ до "Околовръстен път" в посока кв. “Бояна“, който е цялостно рехабилитиран.

Извършен е ремонт на трасето с дължина 1350 м, поставена е 17 000 кв. м метална мрежа, хидроизолация, нова асфалтова настилка. Възстановено е и мостово съоръжение над ул. "Васил Стефанов", преди "Околовръстен път". Продължава работа по тротоарите и велоалеите.

Преди това бяха ремонтирани участъците на бул. “България“ от бул. “Гоце Делчев“ до бул. “Тодор Каблешков“, както и от "Околовръстен път" до моста на р. Боянска.

От неделя ще бъде затворено за рехабилитация срещуположното пътно платно бул. "България" в посока център, в участъка от бул. "Тодор Каблешков" до "Околовръстен път". 

 Временна организация на движение:

От 16.08.2020 г. до 14.09.2020 г. (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства по пътно платно на бул. „България“ в участъка от ул. „Тодор Каблешков“ до "Софийски околовръстен път" в посока център, движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на бул. „България“ в посочения участък.

За същия период се променя маршрутът на автобусна линия № 304, както следва (в посока ж.к. "Дружба 2"): от спирка с код 2458 „НИМ“ (начална/крайна) по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ – бул. „Братя Бъкстон“, по бул. „Братя Бъкстон“, по ул. „Тодор Каблешков“, по бул. „България“ и по маршрута до ж.к. „Дружба 2“.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусна линия № 304 обслужва всички съществуващи спирки в променения участък от маршрута.
За маршрута на автобусна линия № 304 се закриват спирки:
            - с код 1464 „НИМ“;
            - с код 0868 „Кв. "Манастирски ливади“;
            - с код 2688 „Ж.к. "Бокар“.

Изместват се спирки, както следва:
            - спирка с код 0868 „Кв. "Манастирски ливади“, за автобусна линия № 64, се измества със 120 метра в посока ул. „Тодор Каблешков“ в тревната площ на западното пътно платно на бул. „България“;
            - спирка с код 2688 „ж.к. "Бокар“, за автобусна линия № 64, се измества успоредно на съществуващото си местоположение в западното пътно платно на бул. „България“ в посока ул. „Тодор Каблешков“;
            - спирка с код 2206 „Ул. "Тодор Каблешков“, за автобусни линии №№ 64 и 304, се измества преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището бул. „България“ – ул. „Тодор Каблешков“.

 

 

14.08.2020