Възстановява се движението по ул."Кракра"

В събота, 22 юли, ще бъде възстановено автомобилното движение по ул.“Кракра“. Ремонтът на ул. „Кракра“, който започна на 1 юни 2017 г. е първия етап от реконструкцията на бул. „Дондуков“.  Извършена е подмяна на релсовия път на старото  трамвайно трасе и  контактната мрежа. По релсовия път са поставени специални гумени заглушители, с цел намаляване на шума. По искане на Столична община в проекта за ул.“Кракра“ са изградени две допълнителни релсови стрелки в посока ул.“Янко Сакъзов“, което дава възможност за десен завой към паметника на Васил Левски. Паралелно с дейностите по релсовото трасе се извърши и рехабилитация на  пътното платно , тротоарите, изцяло се подмени тръбната мрежа и се постави LED осветление.
В събота сутринта по ул. „Кракра“  ще бъде възстановено движението за автомобили. Предвид строително-ремонтните дейности по бул. „Дондуков“ и въведената временна организация на движението, коли и автобуси ще се движат  по ул.“Кракра“ в двете посоки.
Ремонтът на  бул. „Княз Ал.Дондуков“ продължава, като от събота ще бъде затворен за движение в участъка между бул. „Васил Левски“ и ул.„Кракра“. В момента се  извършва смяна на водопровода в зоната на булеварда.

21.07.2017