Възстановява се движението по ремонтирания участък на бул. ”България”

 

Ще продължи да се работи по мостовото съоръжение от бул. ”България” към бул. ”Витоша”

"От 19 август възстановяваме движението по бул. ”България” в двете пътни платна в участъка между бул. ”Акад. Иван Гешов” и бул. ”Черни връх”. Ще продължи да се работи по мостовото съоръжение от бул. ”България” към бул. ”Витоша”. Около 1.5 км е дължината на пътния участък в посока." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка днес на обекта.

Ще продължи работа и по южния тротоар на бул. ”България”. Днес и през нощта ще се положи основната пътна маркировка.

По мостовото съоръжение, което свързва бул. "България" с бул. "Витоша", се подменя хидроизолацията, след което ще бъде положена нова асфалтова настилка, ще бъдат укрепени парапетите. Очаква се съоръжението да бъде готово за експлоатация до началото на учебната година.

При рехабилитацията на бул. "България" в отсечката от бул. "Черни връх" до бул. "Иван Гешов" са положени 38 000 кв. метра мрежа с цел заздравяване на основата, както и 38 хил. кв. метра асфалт.

"Основните пътни ремонти се извършват през летните месеци, най-късно до 15 септември – каза кметът Фандъкова. – Обсъждаме дали да не използваме хубавото време и да започне ремонт и в участъка от бул. ”България” от Южната дъга в посока кв. ”Бояна”, предстои да вземем решение."

По думите на кмета Фандъкова: „Най-важната ни задача бе да подобрим базовата инфраструктура, преди няколко години София приличаше на дантела. След като ремонтирахме базовата инфраструктура успяваме да навлезем  по кварталите. Тази година всичките ни основни ремонти, около 15 обекта, са в различни райони на София.

По текущите ремонти в кварталите работят 24 строителни екипи.

 

19.08.2019