Във връзка с изграждането на Главен канализационен клон е затруднено придвижването по ул. “Сребърна“

Във връзка с поетапното изграждане на Главен канализационен клон по ул. “Сребърна“/ул. “Хенрик Ибсен“ в район „Триадица“ е затруднено движението в участъка от бул. “Гоце Делчев“ до ул. “Никола Крушкин Чолака“, Търговски център „Парадайс“.

Движението е стеснено и се извършва в едно пътно платно в посока като особено е затруднено в района на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен“ и ул. “Луи Айер“. Настоящият етап от временната организация на движение ще продължи до 21 юни 2019 г.

След това работите ще продължат поетапно в следващ участък в посока ул. “Никола Крушкин Чолака“. Движението няма да бъде затваряно, а само стеснено в определени участъци.

Напомняме при възможност в придвижването си гражданите да избягват посочения участък или да използват препоръчителни алтернативни маршрути:

- от бул. „Гоце Делчев“ през ул. “П. Ю. Тодоров“, ул. “Бяла черква“, бул. “Арсеналски“ и бул. “Черни връх“;

- от ул. „П. Ю. Тодоров“, бул. “Гоце Делчев“, ул. “Костенски водопад“, бул. “Тодор Каблешков“;

- от ул. “Луи Айер“ през бул. “Тодор Каблешков“ към ул. “Костенски водопад“, по бул. “Гоце Делчев“ към ул. “П. Ю. Тодоров“ или бул. “България“;

- по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.

Изграждането на Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“, район „Триадица“, е важно за изграждането на канализационна мрежа в квартал „Кръстова вада“ и особено за отводняването на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, което е част от вътрешния ринг на София.

 

 

05.06.2019