В София работи четвъртият в света IT развоен център на Coca-Cola

"Четвъртият в света IT развоен център на Coca-Cola вече работи в София. Това е вторият по големина и брой на предоставените услуги център, в който ще работят 130 IT специалисти и високо квалифицирани хора. Радвам се, че София спечели доверието на компанията Coca-Cola и в развойната дейност, след като в града ни работят два центъра в областта на финансите, човешките ресурси и информационните технологии." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новия развоен център на компанията Coca-Cola в София в присъствието на Н.Пр. Посланика на САЩ г-н Ерик Рубин, министър Ивайло Московски, зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Новият център е част от глобалната структура за информационни технологии на Coca-Cola заедно с развойни центрове в САЩ, Мексико и Сингапур.

"Инвестиции като тази затвърждават увереността на София, че е все по-привлекателно място за бизнес и иновации. На първо място развитието на инвестициите и новите развойни центрове се дължи на наличието на добре образовани и талантливи хора, които живеят в София. Силно конкурентно предимство на София са високо образованите хора. Друг важен фактор е изградената инфраструктура. Плановете ни са да продължим разширението на "Околовръстния път" – каза също кметът Фандъкова. Агенция "Пътна инфраструктура" обяви процедурата за изпълнител на още 6 км – частта от кв. “Горубляне“ до бул. ”Цариградско шосе”. Необходимо е да се направят и отчуждителни процедури.

Кметът Фандъкова каза също, че нашите планове заедно с министерство на транспорта са да изградим разширение на метрото до "Околовръстния път", където да направим връзка със Симеоновския лифт.

 

30.05.2018