В София през цялата нощ са работили без прекъсване над 150 снегопочистващи машини
В София във връзка с непрестанните валежи от сняг през цялата нощ са правени обработки и работата продължава във всички райони. Снегопочистващата техника извършва разпръскване на смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт. През цялата нощ на терен са работили без прекъсване над 150 машини. Валежите от сняг продължават и към момента. Обстановката е усложнена.
Градският транспорт се движи при зимни условия по всичките си маршрути.
В момента продължава разпръскване на смеси и избутване на сняг във всички райони. Работи се и по Южната дъга на Столичен околовръстен път. Опесъчаване и избутване на сняг се извършва и в парк Витоша по пътищата „Драгалевци – Алеко” и „Бояна – Златни мостове”.
По данни на БАН към 5.00 часа тази сутрин снежната покривка в София е 25 см.
Прогнозата за днес е за продължаващ снеговалеж, във връзка с което молим гражданите, които имат възможност, да не излизат с автомобилите си. Предупреждаваме шофьори и пешеходци да се движат внимателно. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.
Почистват се прилежащите площи към спирките на градския транспорт в „Лозенец”, „Триадица”, „Студентски”, „Средец” и други райони.
Собствениците на търговски обекти, офиси, етажни собствености да почистят прилежащите пространства пред съответните сгради.
Тази нощ в кризисните центрове за настаняване на бездомни хора са постъпили 146 души. Гражданите могат да сигнализират за хора, нуждаещи се от настаняване на тел 02 /9875555 или 112, 02/9377303.
06.01.2017