В София 168 машини са извършвали обработки срещу заледяване тази нощ

В София във връзка с валежите от сняг през цялата нощ са извършвани обработки срещу заледяване. На терен общо 168 машини – снегопочистваща техника, са извършвали разпръскване на смеси и почистване на сняг. Във всички райони на града са обработени улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, стръмни участъци и мостове, общинската пътна мрежа, Южната дъга на "Околовръстен път". Обработени са основни улици в квартали, в някои райони и вътрешноквартални улици.

В Природен парк „Витоша“ се извършва опесъчаване на двата планински пътя: „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове.

Почистват се и прилежащите пространства на спирките на градския транспорт в столицата, подходите към подлези и станциите на метрото.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват и аварийните екипи на общината.

През деня температурите ще останат отрицателни, възможно е образуване на заледявания. Припомняме на шофьорите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да карат, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

24.01.2022