Върбицалиев, Караньотов и Язов подготвят уникално мото шоу в неделя вечер на ул. Гурко

Утре и в други ден центърът на София ще се превърне в арена за спортни и шоу изживявания.

Extreme Fest 2017 отново е част от инициатива София – Европейска столица на спорта. Той е единственият фестивал за екстремни спортове, който се провежда в самия център на столицата – на територията на Княжеската градина (Паметникът на Съветската армия) и ул. „Ген. Гурко“. Този уикенд, в рамките на два дни - 23 и 24 септември най-добрите атлети в над 20 дисциплини ще ни демонстрират пределите на човешките способности.

Extreme Fest е кулминацията в програмата на София 108 за Европейската седмица спорта: след Деня на танците, Деня на бойните  спортове, Деня на гимнастиката, акробатиката и фехтовката и Деня на баскетбола седмицата ще завърши с Екстрийм фест, чиято „черешка на тортата е Моторспорт шоуто в неделя привечер.

Extreme Fest 2017 ще даде възможност на посетителите не просто да наблюдават, а да участват в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове. За първи път ще има „зип лайн“ - алпийски тролей ще бъде опънат по диагонал през градинката.  Всеки би могъл да се включи в организираните уъркшопи и ще има възможност да скочи с бънджи, да катери стена, да се спусне по въже, да скочи върху въздушна възглавница, да пробва фрийрън, лонгборд и кънки. Всеки може да се включи и в забавните бъбъл футбол и сумо битки, в картинг и мото уъркшопите, както и да усети страстта на автомобилните състезания с възможно най-реалистичните симулатори. Любителите на умалените модели могат да покарат RC колички с дистанционно управление. Очакват ни и още много интересни активности - Скейт, блейд и BMX , Break Dance и баскетбол. За доброто настроение ще се погрижи DJ Akasha, а водещ на събитието ще бъде Наско Михайлов.

За любителите на моторспорта в неделната вечер ще има изключително шоу с най-атрактивните мото-стънт и дрифт пилоти. MIRAFIORI TEAM начело с двукратния европейски шампион по дрифт – Александър Язов – Матрицата, ще запалят гуми и ще демонстрират невероятно прецизните си умения зад волана. Организаторите са ни подготвили още една изненада – най-големите шампиони на моторспорта в България ще се изправят един срещу друг в шампионска битка.  Това ще се случи на специално обезопасено трасе на ул. „Ген. Гурко“, точно пред стадион „Васил Левски“. Зрителите ще могат да видят изявите на доказани майстори в моторните спортове.

Тази година „екстремистите“ са ни подготвили и Art Bazaar, където може да разгледаме и закупим автентични ръчно-правени произведения от различни автори и ателиета. Събитието се организира от Столична община, MIRAFIORI TEAM и LEVEL 7.

Освободете страстта си към спорта с Extreme Fest 2017!

Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/102161883747260/

Ето и пълната програма на двудневния фест с имената, които ще демонстрират уникалните си умения в неделя вечер. 

22.09.2017