В район „Триадица“ започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I

В неделя, 21 април, започва изграждането на първия етап от Главен канализационен клон I в кв. „Кръстова вада-запад“, район „Триадица“. Реализацията на проекта ще създаде условия за бъдещо поетапно изграждане на канализационна мрежа в квартала, за отводняване на част от района, както и за отводняване на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ към бул. „Черни връх“, чието строителство ще стартира след завършване на отчуждителните процедури. Булевард „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния ринг и изграждането му ще позволи извеждането на автомобилния трафик от центъра на столицата.  Изграждането на ВиК инфраструктурата в района ще подобри условията за живот на неговите жители и качеството на околната среда.

Обектът ще се реализира за 150 дни, а стойността му е 1,5 млн. лв., осигурени от ПУДООС и бюджета на Столична община.

Изграждането на колектора ще се изпълнява по ул. „Хенрих Ибсен“ („Сребърна“) и автомобилният трафик по улицата ще бъде затруднен. С цел да не се затваря изцяло движението по време на строителните дейности обектът ще се изпълнява поетапно съгласно одобрена организация на движението.

817-те метра от първия етап на канализационния клон по ул. „Хенрих Ибсен“ (ул. „Сребърна“) и ул. „Никола Крушкин-Чолака“, в участъка от бул. „Гоце Делчев“ до преливна шахта 1 в м. „Кръстова вада-запад“, ще се изградят на десет части. За по-бързо придвижване Столична община препоръчва следните алтернативни маршрути:

  • За ж.к. „Гоце Делчев“ – от бул. „Гоце Делчев“ към ул. „Костенски водопад“ и оттам по ул. „Тодор Каблешков“;
  • За ж.к. „Манастирски ливади“ – от ул. „Луи Айер“ през ул. „Тодор Каблешков“ към ул. „Костенски водопад“ – бул. „Гоце Делчев“ към бул. „П. Ю. Тодоров“;
  • За кв. „Кръстова вада“ – по ул. „Козяк“ или по бул. „Черни връх“.
18.04.2019