Вълшебният "Мини Арт Фест 8" е подарък за цялото семейство в Деня на детето 1 юни

Единственият фестивал за модерно цирково изкуство отново събира международни артисти в София. 

Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Арт Фест 8 (МАФ8) започва точно на 1 юни 2018 г. от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен. 

Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1 до 3 юни  ще гледаме представления и всички желаещи ще участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика.  

За първи път Мини Арт Фест 8 представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социалноангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални  домове в кв. „Надежда” в София. 

Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение. Неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство. Социалният цирк е нов метод за ефикасна и въздействаща  социална намеса. „Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците" – разкрива Гео Калев, учредител на фондация Мини Арт. Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.

Програмата на Мини Арт Фест 8 е наситена с представления и работилници за всички възрасти, за цялото семейство! 

Мини Арт Фест 8 и София Юнисайкъл Клуб представят най-новия спорт за София – юнисайкъл. Повече на Sofia Unicycle Club.  

Мини Арт Фест 8 Програма:

https://miniartfest.com/programa/

Сцена – Лятно кино, Амфитеатър – Парк НДК, София

Зона работилници зад сцената на Лятно кино, НДК 
 

Допълнителна програма:

1 юни 17 ч., Северен парк, кв. "Надежда"  – Цирк ТВАС – Дания 

2 юни 11 ч., "Нови Искър", фестивал ”Фамилиада" – COURCIRKOUI Company – Франция  
 

Програма на Социален Цирк:

5 юни – Представление и работилница в ЗО „Кремиковци”

6 юни – Представление и работилница в бежански лагер „Военна рампа”

7 юни – Международна конференция „Методология на Социалния Цирк”, Гьоте Институт

 

УЧАСТВАТ:

Цирк ТВАС е социален цирков проект, в който циркът се използва като инструмент в образователната и социална работа, съществува от 1986 г. и днес е напълно оборудван цирк в много дисциплини. Повече за Цирк ТВАС 

Тус Самбел (Cie Tout Samba’L) е вече класическа циркова група, родена  през 1994 г. Те създават истинска споделена емоция с публиката. Диалогът  е обвързан, всички са готови за игра. Представлението е импровизация със зрителите и сетивата им. Повече за Тус Самбел 

Гранде Лебувски е комедийно-театрално цирково шоу, което се играе на почти всеки площад в Италия от 5 години насам. Гранде Лебувски е ексцентричен, екстравагантен клоун с характер, който представя цирковото изкуство, привлича тълпи от малки и големи. Повече за Гранде Лебувски 

Димитър Германов с Мементо – На сцената Димитър смесва танца и театъра с игра с топки (жонглиране), развивайки собствен органичен стил. Представя една нова сценична дисциплина – контактно жонглиране с кристална топка. От 2009 до 2013 работи на сцената в солови и съвместни проекти с други артисти от Израел и Франция. Повече за Димитър Германов и Мементо 

Цирк "Играчка-Плачко" стартира през 2014 г. като съвместен проект за пътуващо представление, между двама клоуни – Мила Иванова (Играчка) и Тихомир Димитров (Плачко). Те са жанрова смеска между театър и цирк, съчетават в себе си голяма порция смях, известна доза страх, интерактивни игри с публиката, показват сръчност и баланс. Повече за Цирк "Играчка-Плачко" 

Комбино – Проектът Комбино  е иновативен проект, който изследва комбинациите между жанровете в изкуството и споделянето им в социална среда. В основата му стоят артисти, които творят в сферата на цирка, музиката, танца, театралната игра. Повече за Комбино 

Играй йога е общностна практика, която насърчава личната трансформация. Ние запалваме колективния си потенциал, докато се подкрепяме взаимно, за да достигнем нови висоти. Повече за Acro Yoga 

Играй с музика е културна организация, чиито цели са свързани със създаване на здравословна културно-музикална среда за децата и младежи, организиране на музикално училище за деца, чрез което се стреми да прокара нови идеи в музикалното образование в България.

ЗА { ОБИЧАЙТЕ } СОФИЯ или „Да оцветим града с любов“ / „Спомен за вкъщи“ vol.011

АВТОР: арх. Марта Иванова Събева a.k.a. MIS.

 

Мини Арт Фест 8 се реализира от фондация Мини Арт с подкрепата на Столична община, Френски Институт, Италиански Културен Институт, Цирк ТВАС, ресторант "Файрус", София 2018 .

С подкрепата на: "Старата Пекарна", "Булгед", "Би Колор", "Център за градска мобилност", "Кукнал, Ах!" , Джудо клуб "Топалов", "Фичи чипс" и "Барфлай".

 

Медийни партньори: 

БНР, Джамборе, Радио Реакция, STAND.bg, ЗА { обичайте } София, Софийски вестник, Медиа-партнър.

Проектът Социален цирк е  част от програмата на Мини Арт Фест 8, изпълнява се с финансовата подкрепа на Столична община, Програма "Европа" `2018 от фондация "Мини Арт" в партньорство с район „Надежда”, Сдружение  „Деца и юноши” и Френски Институт в София. 

 

Официален сайт на фестивала: https://miniartfest.com 

Фейсбук страница:  https://www.facebook.com/miniartfest/ 

Видео клип МАФ8: https://www.facebook.com/miniartfest/videos/1917217481630126/

За контакти: Гео Калев

Учредител на фондация МИНИ АРТ

0897 555 484 e-mail: miniartfest@gmail.com 

22.05.2018