Вълнуващ месец на мюзикълите през септември от Софийската опера и балетМюзикълите "Шрек" и "MAMMA MIA!" очакват публиката на лятната сцена "Музи на водата" на езерото Панчарево,
"Клетниците" и "Баща ми бояджията"
 – в голямата зрителна зала в сградата на Софийската опера

 

1, 2, 3, 4.09., 20:00 ч. – ШРЕК
лятна сцена "Музи на водата"
 – езерото Панчарево

Нова доза пъстро настроение с голямото, силно и сприхаво зелено чудовище – Шрек, красивата принцеса Фиона, приказливото Магаре, злия Лорд Фаркуад и цяла дружина приказни герои! Софийската опера кани всички малки и големи зрители на четири спектакъла с мюзикъла приключение „Шрек“ по анимационния филм на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг на езерната сцена в Панчарево!

Либрето и стихове: Дейвид Линдзи-Абер, музика: Джанин Тезори 
Диригент на мюзикъла Игор Богданов

Основни действащи лица:
Шрек – Атанас Йонков, Константин Икономов
Фиона – Весела Делчева, Кръстина Кокорска
Магарето – Цветелин Павлов, Боян Арсов
Лорд Фаркуад – Камен Асенов
Ламята – Весела Янева


10, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19.09., 20:00 ч. – МAMMA MIA!
лятна сцена "Музи на водата"
 – езерото Панчарево

Не пропускайте хитовия мюзикъл "Mamma Mia" от 10 до 19 септември! Във великолепната сценична версия на режисьора Пламен Карталов участват Весела Делчева като Софи, Людмила Козарева и Еделина Кънева като Дона, a ролята на Сам си поделят трима изпълнители – Орлин Горанов, Владимир Михайлов и Кирил Иванов. Александър Александров e в ролята на Бил, Симеон Владов и Николай Павлов играят Хари, Яница Маслинкова и Елена Стоянова-Александрова се превъплъщават в Таня, Силвана Пръвчева и Деница Шопова са в ролята на Роузи. Радослав Владимиров играе Скай, Боян Арсов и Калин Душков – Пепър, Георги Джанов е в ролята на Еди, а на сцената очаквайте още много блестящи артисти!


22, 23, 24, 25.09., 19:00 ч. – КЛЕТНИЦИТЕ
в голямата зала на Софийската опера

Най-играният мюзикъл на всички времена – "Клетниците" на 22, 23, 24 и 25 септември от 19 часа в голяма зрителна зала в Софийската опера! Една вечна, многопластова епопея за моралните дилеми на човека, която ще оживее отново на сцената на Софийската опера. Маестро Пламен Карталов преплита виртуозно кинетично действие и динамика: ловко сменящи се картини, контрастни епизоди, израстване в движение на характерите, взаимоотношение на лирически и драматически ракурси.

Владимир Михайлов в ролята на Жан Валжан, Атанас Сребрев – Жавер, Весела Делчева – Фантин, Пламен Гранжан – Тенардие, Весела Янева – Мадам Тенардие, Вениамин Димитров – Мариус, Деница Караславова – Епонин, Анна Вутова-Стойчева – Козет, Емил Павлов – Анжолрас, Анжелина Денчева – Малката Козет, Николай Войнов – Епископ, Николай Павлов – Началник, Антон-Марио Петров – Гаврош, Боян Арсов – Офицер, Юлиана Тодорова – Стара жена.


27, 28.09., 19:00 ч. – БАЩА МИ БОЯДЖИЯТА
в голямата зала на Софийската опера

Един от най-обичаните филми на българското кино – "Баща ми бояджията" – идва от екрана на сцената на Софийската опера! Пренесете се назад във времето с учителя по история г-н Андреев, уволнен малко преди Нова година и приел заедно с децата си да боядиса огромния дом на местен фабрикант, за да осигури храната на семейството за празника. Запейте „Темпо, темпо, боядисвай“, „Ний сме попови лъжички“ и „Надеждата свършва, но идва надежда“! Преживейте сюжета, в който доброто все пак тържествува над наглостта и високомерието.

Гледайте мюзикъла "Баща ми бояджията" от Петър Ступел и Константин Драгнев на 27 и 28 септември само в Софийската опера! В главната роля Калин Врачански като учителя Андреев и със специалното участие на Славчо Пеев в ролята на Фабриканта Маринов.

Режисьор и сценография – Пламен Карталов, диригент – Светослав Лазаров.

 

 

01.09.2021