В „Дом за пълнолетни лица със сетивни нарушения“ Баба Марта ще пристигне с много песни и танци под мотото: „Да вържем мартеничка“

ДА ВЪРЖЕМ МАРТЕНИЧКА

 

В „Дом за пълнолетни лица със сетивни нарушения“ Баба Марта ще пристигне с много песни и танци под мотото: „Да вържем мартеничка“.

Домакините ще посрещнат деца и ученици от район „Триадица“, посещаващи курсове по народни песни и танци, ръководени от Румяна Драганова. Те са със стремеж да популяризират и съхраняват българската култура и традиции, ще представят  фолклорни области от страната чрез носиите и народните песни и ще вържат ръчно изработените от тях мартенички на всеки от потребителите.

От своя страна домакините са приготвили също интересни модели, с които да зарадват своите гости, преплетени в традиционните бели и червени конци, изработени в ателието по трудотерапия към дома.

Мероприятието ще се състои на 28 февруари от 18:00 часа в „Дом за пълнолетни лица със сетивни нарушения“ на ул. „Балша“ № 23, кв. "Иван Вазов". На него ще присъства заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова в направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“, много гости, както и родителите на децата.

28.02.2020