В 28 столични училища са обновени тоалетни по Програмата „София избира“

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети 81. столично училище „Виктор Юго“, в което е изпълнен проект за обновяване на училищните тоалетни. Училището е част от проект „София избира Децата“ – създаване на съвременни училищни тоалетни“ по Програма „София избира“ на кмета Йорданка Фандъкова за реализация на проекти за подобряване на градската среда, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване. Програмата „София избира“ е създадена по идея на кмета Фандъкова с цел прякото участие на гражданите в предлагането на проекти и разпределението на бюджета на общината.

В 81. училище са обновени тоалетни на няколко етажа, като са направени различни дизайнерски решения, с природни мотиви и светли цветови решения.

Кметът Фандъкова посети и новия СТЕМ център на училището, който е създаден по Националната програма на Министерство на образованието и науката.

Изграждането на съвременни училищни тоалетни бе предложено като проект от Ивелина Иванова и Деница Шилигарска, чийто проект събра най-много гласове.

По Програмата „София избира“ са обновени тоалетните в 28 училища общо, като дейностите бяха извършени в рамките на две години, за което са отпуснати около 2 млн. лева от бюджета на Столичната община.

Обновени са санитарните помещения и в 58. ОУ „Сергей Румянцев“, район „Сердика“, 4. ОУ „Проф. Джон Атанасов“, район „Искър“,  35. СЕУ „Добри Войников“, район „Лозенец“, 17. СУ „Дамян Груев“, район „Красна поляна“, 7. СУ „Свети Седмочисленици“, район „Средец“, 112. ОУ „Стоян Заимов“, район "Оборище“, 5. ОУ „Иван Вазов“, район „Витоша“, 34. ОУ „Стою Шишков“, район „Красно село“, и др.

 

Фотограф Аделина Ангелова

 

 

 

 

 

27.10.2022