Urban Infrastructure & Mobility Forum 2021

URBAN INFRASTRUCTURE & MOBILITY FORUM 2021

 

Градската транспортна инфраструктура и мобилност се развиват динамично и в съответствие с множество фактори, сред които обществени нагласи, навлизане на технологиите, адаптация на градски планове и стратегии. Преминаването към устойчиво придвижване изисква координирани усилия и обмяна на опит, но всеки град предприема различен подход за постигането на една и съща крайна цел – по-екологичен, по-устойчив и по-ефективен транспорт. София ще прегледа разнообразни тенденции, добри практики и приоритети в развитието на градската инфраструктура и подобряването на мобилността в рамките на Urban Infrastructure & Mobility Forum 2021, който ще се проведе на 18 март в партньорство с Асоциация за развитие на София.

Екипът на АРС допринася за развитието на устойчивата мобилност не само чрез партньорството с Urban Infrastructure & Mobility Forum 2021, но и чрез работата си по първия български проект, финансиран от инициативата „Иновативни дейности за градско развитие“ на ЕС – ИНОЕЪР. Инициативата дава възможност на големи европейски градове да тестват иновативни, креативни, но и рискови решения на градски предизвикателства, а тематичната област, в която София работи, е „Иновативни решения за мобилност и зелено придвижване“. Консорциумът по проекта включва 2 университета, 2 организации с нестопанска цел, 2 компании и 1 национален обществен орган, а водещ партньор е Столична община.

Сред говорителите на форума в сесията „Приоритетни проекти и капиталови програми – градска инфраструктура, мобилност, обществен транспорт и паркиране“ е зам.-кметът по направление „Транспорт и градска мобилност“ в Столична община и ръководител на проекта ИНОЕЪР – Кристиан Кръстев. Той ще представи развитието на София в сферата на мобилността, както и иновативни практики за подобряване на градската инфраструктура като предстоящото тестване на зелен обществен транспорт при поискване в рамките на проект ИНОЕЪР. В същия панел ще се включи и Димитър Дилчев – изпълнителен директор на друга партньорска организация по проекта – Центърът за градска мобилност.

Подробна информация за събитието и линк за регистрация можете да намерите ТУК.

Повече за ИНОЕЪР можете да научите на сайта на проекта, както и чрез следния профил в социалните мрежи.

11.03.2021