Уникална 60-метрова артинсталация за празника на район „Надежда“

С концерт  и артинсталация в  Северния парк район „Надежда“ отбеляза 80 години от присъединяването на с. Надежда към Столичната община.  На събитието присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която поздрави надежденци и посочи, че районът се развива благодарение на диалога и  съвместните усилия на кмета Димитър Димов и гражданите на района, които участват активно в промяната му. 

Столичният кмет получи плакет от инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“, за подкрепата в развитието на район „Надежда“ през последните години. 

Специалната изненада за празника бе уникална 60-метрова артинсталация, в изработването на която повече от два месеца участваха над 80 деца от школите по живопис в ЦИКО „София“. Инсталацията представя  идеите за визията и бъдещето на града, в който искат да живеят. Изработени са над 120 рисунки, от които художникът Даря Янкова, ръководител на школата, селектира най-интересните идеи.

В празничния концерт участваха Духов оркестър към ЦИКО „София“, филиал „Надежда“, „Врабчетата“, ProDance,  Цвети Радойчева, Иван Дяков и ансамбъл „Мераклии“ и фолклорни състави.

На празника присъстваха и общинските съветници Ботьо Ботев, Татяна   Георгиева и  Михаела Иванова, както и кметовете на районите: „Връбница“ – Младен Младенов , „Илинден“ – Иван Божилов и „Искър“ – Ивайло Цеков.  

Гости на празника бяха и  лицата на кампанията „Успели българи дават личен пример“, сред които организаторът Диана Миланова и популярните изпълнители Искрен Пецов и Теди Кацарова.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

 

 

29.05.2018